Landbouw Blogsite

Informatie over graafmachines | tractoren | maaidorsers

David Brown Tractors

Het partnerschap tussen David Brown en Harry Ferguson begon meer dan 70 jaar terug. En zo meteen ook de productie van Ferguson-Brown tractors. Ze kunnen de productie van de allereerste hydraulische graver op landbouw tractoren op hun naam schrijven.

Dit bleek niet de eerste “eerste” te zijn voor de David Brown tractors. Het was toen 1936, en hoewel het partnerschap Ferguson-Brown geen lang leven beschoren was, ging David Brown tractors nog voor decennia door.

 

David Brown Tractors : top modellen te koop

De VAK1 debuteerde in 1939; de eerste tractor geproduceerd door David Brown, zonder Ferguson. De vraag ernaar bleek hoog. Echter, het begin van WOII betekende iets helemaal anders voor David Brown tractors.

De VIG werd gebouwd voor de Royal Air Force en werd ingezet om vliegtuigen en bommenkarren te trekken. De VTK41 werd in 1941 ontworpen, maar voldeed niet aan de wensen van de ingenieurs. Dit leidde tot de ontwikkeling van een Tracklayer versie van de DB4 in 1942.

Na WOII bleven de David Brown tractors evolueren om aan ieders behoefte te kunnen voldoen. De Taskmaster, Trackmasters, de 900 serie, en verscheidene andere series doorheen de jaren ’50 en ’60 bleven groeien en verbeteren. De neergang van de Europese landbouwmarkt, te wijten aan de recessie, drukte de verkoop van de David Brown tractor. David Brown was voortaan onderdeel van JI Case.

Je vindt nog steeds overal te koop aangeboden David Brown tractors, onderdelen en collector items. Kwaliteit blijft eeuwig bestaan.