Landbouw Blogsite

Informatie over graafmachines | tractoren | maaidorsers

Landini Tractors

In 1884 richtte Giovanni Landini zijn bedrijf op om landbouwtractoren te produceren die de landbouwers vooruit konden helpen. Net vóór de productie van het eerste prototype, overleed Giovanni in 1924. De zonen zetten met hart en ziel het familieproject verder en in 1925 produceerden ze hun allereerste, authentieke Italiaanse tractor, een 30pk machine. Het Landini bedrijf heeft z’n hoofdzetel in Fabbrico, Italië, en produceert nog steeds hoogwaardig, landbouwkundig materieel


Landini Tractors : top modellen te koop

Doorheen de jaren ’30 van de vorige eeuw produceerde Landini 40pk en 50pk tractors onder de namen Bufalo, Super en Velite. De eerste landbouwtractors waren voorzien van 40pk semi-diesel motoren. Die werden tot 1957 geproduceerd.

 

In 1959 werd het Landini bedrijf volledig overgenomen door het bedrijf Massey-Ferguson. In datzelfde jaar produceerde het bedrijf de C35, hun allereerste rupstrekker. In 1973 produceerden ze de 500 serie die bestond uit 2-wielige en 4-wielige tractors.

Massey Ferguson verkocht in 1989 een deel van het Landini bedrijf aan ARGO SpA. In 2000 kocht ARGO SpA het resterende deel op. Tegenwoordig produceert Landini, als onderdeel van ARGO SpA, een ruime selectie aan landbouwkundige tractoren, zoals tractors voor open velden en boomgaarden, rupstrekkers en verreikers.

 

De kleinste tractors zijn die van de Mistral serie en variëren in kracht van 40 tot 55 pk. Het compacte design zorgt voor wendbaarheid op kleinere plaatsen. De Powermaster is ontworpen voor het werk op grote, open velden en kan voorzien worden van 230 pk.

Landini produceert 3 types tractors voor gebruik in boomgaarden. Deze modellen bestaan uit de Rex Plat en de Rex Cab. Landini ontwerpt eveneens 2 soorten rupstrekker en een verreiker.

Voor overzicht van tweedehands tractoren van Landini